30 години Photoshop

Новини

На 19 февруари 1990 г. е пусната първата версия на един от най-популярните графични редактори Adobe Photoshop, първоначално проектиран да работи на компютри Apple Macintosh.

През последните три десетилетия Photoshop се е превърнала в неразделна част от нашия живот. Дори хората, които никога не са използвали програмата, знаят нейното име, тъй като тя отдавна се е превърнала в нарицателно. Adobe Photoshop е най-популярният графичен редактор в света. По повод 30-годишния юбилей на програмата, компанията пусна няколко полезни актуализации за продукта.

Подобрена е функцията за автоматично попълване на базата на съдържание. Алгоритмите за създаване на ефекта от матирано стъкло (Blur) също са преработени, в резултат на което функцията започна да работи много по-бързо и полученият резултат стана по-добър. Поддръжката на Stylus за таблети, работещи под Windows, се подобри и потребителите на macOS също получиха поддръжка на тъмна тема. Незначителни подобрения са направени и в приложенията за iPad.

Постепенно редакторът придобива нови функции, но организацията на работната среда остава същата, така че потребителите, които са пропуснали няколко версии, лесно могат да свикнат с най-новия Photoshop.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *